Thursday, 7 May 2015

saja.

Assalamualaikum. Hi.

Dah lama tak menulis. Erm erm. Taktau macam mana nak start pun. Nothing to share, so jarang ah nak update blog. Tambah pulak nowadays ada Twitter lah apa lah. Semua update kat sana je kan. Amboih 'je' nuhh. Hahaha xD K hambar. Erm. Kk lets start.

Okay. Erm.

Okay okay serious.

Pasal further kan. Haaa, aku apply matriks, upnm, uitm. Masa result matriks keluaq tu, aku dah agak dah aku memang tak dapat. Tapi check jugak en. Dan. Memang tak dapat lah. Pastu check result UPNM pulak, dok harap sangatsangat dapat ah. Tengoktengok tak dapat. Pergh ! Dia punya frust tu sampai gemuk jugak ah. Harihari kedaqah nasik lemak. Hahaha x'D Paihtu lamalama boleh move on ah sikitsikit en. Paihtu result Form6 plak keluaq. Takmau pun dapat sebab tau dah, suah. Gagah pi la check pi la. Tengoktengok dapat. So, 5hb haritu, which is kemarin dulu, gigih la mangkit awai nak pi daftar form6. Ingatkan daftar jaaa, rupanya dah start sekolah dah pun T_T Ksedih.

So, Imma Form 6 student now xD Tak happy pun. Until Day 2, I still can't make up nak ambik subjek apa, nak masuk kelas apa, nak jadi apa.

Pastu 6hb, which is yesterday. Result UPU keluaq ! I really really really hope aku dapat. Aaaannnndddd. AKU DAPAT ! Diploma Pengurusan Ladang. Okay. I know it sounds boring or whatever it is. At first, aku ingat nak go on dengan Form6 sebab I don't know apa aku nak buat if aku ambik kos tu. And then, aku pun start buat survey about it. Pastu add sorang akak ni yang ambik kos ni, tanya everything dekat dia. It sounds pretty interesting to me. Sebab ada aktiviti luar. Takdak la terperuk dalam kelas ja en. BOSAN OKAY ! Tapi still 50 50 nak terima tawaran ni atau nak go on dengan STPM. Tapi semangat tu more to nak terima lah.

And then, I get to know yang Adam pun dulu belajar ladang. And sekarang dia kerja ladang. Mulalah perasaan nak ambik kos ladang ni membuakbuak en. Adam cakap dia dah lepas diploma and degree. Kawankawan pun banyak suruh terima ja. Ada jugak yang tidak menyokong. Well, pemikiran manusia berbeza. Dan itulah yang membuatkan aku yang suka mintak pendapat dekat semua manusia ni rasa lebih susah nak buat keputusan. So, at last aku ikut kepala aku jugak. Haha xD

So, I decided to go for it. Sebab nak buat Form 6 ni, orang orang yang rajin boleh ah. Aku ni tak pernah rajin pun. Gumana en. Memang takleh go on dah. Pastu, tak semua Kampus ada kos ni. Yang ada, kat Melaka, Pahang, Perlis, Sabah, Sarawak. Aku harap sangat dapat kat Melaka ah. HehehehehxD Okayokay. Dah habis cerita pasai ni. Nak cerita lain plak. Cerita sedih lak.

'Ulorh yaya ni dok buat cerita sedih pedia plak dah'

HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA xD

Weh, bila dah masuk alam baru ni. Rasa sedih tau nak kena tinggai membe mua. Dah ah baru ja nak bersama balik, dah nak terpisah pulak en. Mau tak sedih. Betaun punya terpisah. Bulan 12 2014 haritu baru nak jumpa balik. nyet nyet nyet nyet. Nak spend time sekali mua. Lani dah masuk fasa baru dah. Ish ish. Cepat ngat masa berlalu en. Pasni dah takdak dah laaa macamacam semua. Ermmm.

Kalau dak, awai bulan t keluaq sekali. Paihtu dah takdak dah sebab takleh cuti sama dah. Kalau dak harihari lunch dinner samasama. Hari hari. Bila form6 start, dah jarang dah. Sabtu Ahad ja nak dapat rasa semua. Takpa la jugak en, at least seminggu sekali. Lani, dapat Uitm lak. Apa pun takdak dah pasni. Plan nak pi cuti sesama semua tak jadi. Hm. Sedihnya. Pasni kalau aku jumpa apapa yang aku rasa cantik and taktau nak pilih yang mana satu, aku nak tanya sapa? Kalau hujung bulan, duit aku habis sebab awai bulan asyik kedaqah and perabeh duit beli benda merepek, sapa nak sapot makan minum aku? Kalau aku rasa nak buat sesi luahan perasaan malamalam, sapa nak ada masa nak dengaq dah? Masingmasing dah busy dah pasni. Kalau aku boring, aku nak kacau sapa pasni? Kalau aku terlalu bahagia on certain day, aku nak bisingbising and buat sapa rasa aku annoying gila? Kalau aku tak suka nak pi manamana sorangsorang, sapa nak teman aku? Kalau aku bosan, aku nak buat lawak bodoh, sapa nak dengaq? Sapa nak gelak kat lawak bodoh aku? Sapa nak gelak kat lawak hambar aku? Pastu kalau semua busy sembang, tetiba aku mencelah, semua ignore aku. HAHA x'D Sapa nak buat krik krik kan aku bila aku tanya soalan yang sama banyak kali? Sapa nak suap aku makan bila aku nak rasa makanan hampa? Sapa nak layan aku macam aku paling kecik sekali walaupun act macam paling matured. Sapa nak gelak kuatkuat dengan aku bila benda tu lawak gila babi sampai taktau cover gelak walaupun depan mamat hensem. Pastu semua menyesai gelak centu sebab kompom kena reject on the spot. Hahahha x'D Sapa nak buatbuat tak kenai aku bila aku tetiba gelak sorangsorang bila aku ada masalah? Sapa nak teman aku tapau makanan and lepak kat tembok tepi pantai and dengaq cerita aku yang penuh emosi? Sapa nak teman aku makan nasik lemak setiap kali aku ngidam sik lemak tu? Sapa nak marah aku bila aku cakap terlalu kuat kadangkadang? Sapa nak tegoq suara loudspeaker aku? :(

Sedihnya. Tak sanggup nak tulis panjangpanjang lagi. T_T

by,
nourshazana