Tuesday, 26 May 2015

25052015

Assalamualaikum. Hi.

Finally, Pwincess gather before a few of us leave for a new phase of life.

Our so called picnic went well. Pukul lima keluar rumah, pergi Batu Ferringhi. Bawak makanan kemain macam nak tidoq sana. Tapi makannya tak tera mana pun. Bergambaq ja lebih. Yo yo o ja semua. Hahaha. Apa apa pun, happy sangat sebab boleh jumpa and have fun before I'm leaving. Tapi, tak cukup sorang member. Sebab parents Si Miwa tak kasi join. So, berlima jelah en. Sokay. Masih ada next time. En en? xD

Sampai ja, semua dok bising kena minum Kickapoo suam sebab tak beli ais. Pastu aku ngan Kalong jadi mangsa buli pi beli ais lak.


Orang pi beli ais, depa baik punya dok selfie.

Lepas dah beli ais, makan ah ! Segala bihun goreng, sandwich teloq, sandwich tuna, cheese cake, ayam goreng, hotdog, nugget, apa lagi eh? Keropok. Macam nak buat kenduri dah aku rasa.
Sebelum makan wajib ah selfie. HAHAHA xD

Macam macam kerenah depa ni ha. Yang nak makan sandwich tapi malas nak sapu sendiri kat roti. Yang nak makan semua nak orang serve kan. Yang layan diri. Yang macam macam lagi lah kan. Hahaha. Yang lawaknya, semua beriya suruh beli keropok banyakbanyak, lastlast satu keropok pun tak makan. Punya belambak makanan, semua makan biasabiasa ja. 

Lepas dah makan tu, semua beriya nak mandi lak. Pastu dah duduk kat atas pasiaq tu, mandi kemana apa kemana.

Ni kononnya nak selfie sebelum pi mandi ah ni. Tapiiiiiiiiiiii

Ni lah yang jadi. Hahahahhahahahhahaha

Dari kanan, min, heda, pija, ros, aku.
Jenuh bertengkaq gak ah nak dapat selfie terbaik lima orang ni en. Sampai aku kena halau duduk hujung ah en. Hahahaha. Kalau tak kena marah, memang tak ah nak senyum elok centu en,

Bersama hakak hakak terbaik dari ladang. Ladang? Haha ops.


Tudiaaaaaa, selfie KOMTA depa kata.

Memang dia suka selfie sesorang sebenarnya. Sampai terkeluar kepala min. Nampak badan pun jadi ah en. Ada gak dari takdak. Muahahahhahahhaha xD

 Haaaaaa, macam ni kan bagus. :*

 Okay ni Kalong and Kangah kesayangan beta.

Dah gelap sikit tu, Min ajak tengok sunsilk sunset. Sambil menunggu sunset nya tu, sekoqsekoq kalut dok suruh tangkap gambaq solo lak. Lepas sorang sorang.

Kalong.



 Antara cubaan melompat solo.

Ni haaaa, berjaya pun. Muahahahahahah xD
Bila dah berjaya satu, mulalah nak cuba lagi en. Eksaited tu keluaq ah.

 Pastu Kalong join. Pergh ! Terkesima sat. Aku ke tu?

Sebelum dapat perfect shot centu, mesti ah ada jatuhnya kan.

Lepas dapat perfect shot dengan Kalong, Kangah dipaksa untuk join. Tapi tengok ah apa dia buat.

Bila solo pun boleh. Duet pun boleh. Depa nak try semua lak. So, Kangah yang tak pandai melompat dan taknak melompat jadi photographer tak bertauliah melayan kerenah hakak hakak dan hadiknya.

Macam kena tipu lak. Nak lompat sesama konon. Ke aku terlebih eksaited? Hahaha xD

Tetiba Min eksaited lompat punya tinggi. Hahahah xD

Bila Min eksaited, Kalong tumpang eksaited sekali. Tinggai aku dengan Pija tak ready nak lompat.

Pastu apa lagi, aku dengan Kalong menunjuk bakat terpendam ah.

Tengok tu. berbakat sungguh xD

Finally ! Phewww.

Penat oh lompat. Minum dulu kay :*

Next, naik bot tiga beradik. Syok oh. Budak tu bawak rempit naik bot. Bukan takat kena angin sepoi sepoi bahasa, kena angin entah lah apa bahasa en. Memang best ah. 

Lepas naik bot, Kalong ngan Kangah mabuk laut lah kot, tetiba bercinta dua. Love love bagai. Hahahahahahahahahahahahahahahhahahhahaha xD Jangan marah ye :*

Tak puas lagi solo shot. Sampai takdak idea nak posing pun gagah jugak.

Kalau buat centu, kaki memang wajib angkat sebelah.

Pastu mula lah merepek nak angkat kaki sebelah lah apa lah. Bab bab merepek ni semua Kalong cukup syok nak join. Muahahahahha xD 

Dengan Kangah sekali kena paksa ah. Macam biasa. Hahahahhahah xD
Tiga tiga dok jetjet gymnast. Dah tua tua baru teringin. Nasib baik tulang lembut semua.

Kenalkan, photographer on duty untuk KalongKangahKachik.

And then semua kemas kemas barang and gerak nak pi makan bihun sup kat Pasar Malam Teluk Bahang. Sedangkan makanan belambak tak habis. SETONIROJIM sekoq sekoq. Dah kemas siap, usung la makanan semua pi kat kereta. Dah sampai kereta, bubuh barang semua. Tunggu Min reverse kereta. Mana boleh tunggu saja. Mesti ada benda nak buat punya.

Haaaaaaaa. HAHAHA xD

Ni ha, kat Petronas. Sementara TUNGGU makcik makcik tu pi toilet berejam. Makcik makcik tu adat ah masuk toilet, tak keluaq keluaq dah. Hahaha xD 

Lepas tu, boh minyak. And then straight to Teluk Bahang we go. Tak tak. Tak straight. Bertengkaq dulu. Takut pasar malam dah tutup, nak makan tang mana blablabla. And then sampai Teluk Bahang, semua pi serang kedai bihun sup tu. Macam tak makan setahun lagaknya. Hahaha. Sementara tunggu makcik tu serve bihun, kami pi jalanjalan pusing pasar malam. (kami memang tak suka buang masa) Hahahahah xD And then makan. Pastu Kalong pun balik rumah dia terus since rumah dia kat tepi tu ja. Pastu kat kereta, sebelum balik tu, hakak Min kita lapaq sandwich tapi malas nak sapu sendiri. 

Kita pun tolong la buat bagi dia. Muahahaha adik yang baik ni.

Pastu terus gerak balik. Dari Teluk Bahang straight pi Tanjung Bunga, hantaq aku. And yeah. I really enjoy the few hours getaway with them. xD Mekaseh ye hakak hakak semua. Melayan kerenah aku dan sebagainya. Erm erm. Nanti raya kita jumpa lagi eh. Or maybe sebelum pi Perlis nanti, aku melawat hampa kat tempat kerja. Hm. Dihnya. Emo angat. Macam lah nak pi jauh. Perlis je pun. Kan? Je pun. Hmm. Jauh ah jugak en. K dah dah. Lagi banyak aku melalut lagi sedih jadinya.

Payung gambo hakak hakak ni sikit :*

I LOVE YOU PWINCESS :*

Terima kasih untuk semua. From the very first time till now. Walaupun mulamula dulu tak ngam. Tapi sekarang semua macam terlebih ngam plak aku rasa. Hahaha xD Semua dah tau perangai sorang sorang macam mana. Yang kuat sentap, yang suka beletiaq, yang cengey macam mak rimau, yang macam macam. Lepas ni takdak ah nak mengulaq, nak ambik EL, nak ambik UL, nak pening cari tarikh, semua sebab nak lunch sekali, nak sambut birthday sesama, nak keluaq sekali. Ok lah nak pi teriak bawah katil. BYE !

by,
nourshazana