Tuesday, 26 May 2015

25052015

Assalamualaikum. Hi.

Finally, Pwincess gather before a few of us leave for a new phase of life.

Our so called picnic went well. Pukul lima keluar rumah, pergi Batu Ferringhi. Bawak makanan kemain macam nak tidoq sana. Tapi makannya tak tera mana pun. Bergambaq ja lebih. Yo yo o ja semua. Hahaha. Apa apa pun, happy sangat sebab boleh jumpa and have fun before I'm leaving. Tapi, tak cukup sorang member. Sebab parents Si Miwa tak kasi join. So, berlima jelah en. Sokay. Masih ada next time. En en? xD

Sampai ja, semua dok bising kena minum Kickapoo suam sebab tak beli ais. Pastu aku ngan Kalong jadi mangsa buli pi beli ais lak.


Orang pi beli ais, depa baik punya dok selfie.

Lepas dah beli ais, makan ah ! Segala bihun goreng, sandwich teloq, sandwich tuna, cheese cake, ayam goreng, hotdog, nugget, apa lagi eh? Keropok. Macam nak buat kenduri dah aku rasa.
Sebelum makan wajib ah selfie. HAHAHA xD

Macam macam kerenah depa ni ha. Yang nak makan sandwich tapi malas nak sapu sendiri kat roti. Yang nak makan semua nak orang serve kan. Yang layan diri. Yang macam macam lagi lah kan. Hahaha. Yang lawaknya, semua beriya suruh beli keropok banyakbanyak, lastlast satu keropok pun tak makan. Punya belambak makanan, semua makan biasabiasa ja. 

Lepas dah makan tu, semua beriya nak mandi lak. Pastu dah duduk kat atas pasiaq tu, mandi kemana apa kemana.

Ni kononnya nak selfie sebelum pi mandi ah ni. Tapiiiiiiiiiiii

Ni lah yang jadi. Hahahahhahahahhahaha

Dari kanan, min, heda, pija, ros, aku.
Jenuh bertengkaq gak ah nak dapat selfie terbaik lima orang ni en. Sampai aku kena halau duduk hujung ah en. Hahahaha. Kalau tak kena marah, memang tak ah nak senyum elok centu en,

Bersama hakak hakak terbaik dari ladang. Ladang? Haha ops.


Tudiaaaaaa, selfie KOMTA depa kata.

Memang dia suka selfie sesorang sebenarnya. Sampai terkeluar kepala min. Nampak badan pun jadi ah en. Ada gak dari takdak. Muahahahhahahhaha xD

 Haaaaaa, macam ni kan bagus. :*

 Okay ni Kalong and Kangah kesayangan beta.

Dah gelap sikit tu, Min ajak tengok sunsilk sunset. Sambil menunggu sunset nya tu, sekoqsekoq kalut dok suruh tangkap gambaq solo lak. Lepas sorang sorang.

Kalong.



 Antara cubaan melompat solo.

Ni haaaa, berjaya pun. Muahahahahahah xD
Bila dah berjaya satu, mulalah nak cuba lagi en. Eksaited tu keluaq ah.

 Pastu Kalong join. Pergh ! Terkesima sat. Aku ke tu?

Sebelum dapat perfect shot centu, mesti ah ada jatuhnya kan.

Lepas dapat perfect shot dengan Kalong, Kangah dipaksa untuk join. Tapi tengok ah apa dia buat.

Bila solo pun boleh. Duet pun boleh. Depa nak try semua lak. So, Kangah yang tak pandai melompat dan taknak melompat jadi photographer tak bertauliah melayan kerenah hakak hakak dan hadiknya.

Macam kena tipu lak. Nak lompat sesama konon. Ke aku terlebih eksaited? Hahaha xD

Tetiba Min eksaited lompat punya tinggi. Hahahah xD

Bila Min eksaited, Kalong tumpang eksaited sekali. Tinggai aku dengan Pija tak ready nak lompat.

Pastu apa lagi, aku dengan Kalong menunjuk bakat terpendam ah.

Tengok tu. berbakat sungguh xD

Finally ! Phewww.

Penat oh lompat. Minum dulu kay :*

Next, naik bot tiga beradik. Syok oh. Budak tu bawak rempit naik bot. Bukan takat kena angin sepoi sepoi bahasa, kena angin entah lah apa bahasa en. Memang best ah. 

Lepas naik bot, Kalong ngan Kangah mabuk laut lah kot, tetiba bercinta dua. Love love bagai. Hahahahahahahahahahahahahahahhahahhahaha xD Jangan marah ye :*

Tak puas lagi solo shot. Sampai takdak idea nak posing pun gagah jugak.

Kalau buat centu, kaki memang wajib angkat sebelah.

Pastu mula lah merepek nak angkat kaki sebelah lah apa lah. Bab bab merepek ni semua Kalong cukup syok nak join. Muahahahahha xD 

Dengan Kangah sekali kena paksa ah. Macam biasa. Hahahahhahah xD
Tiga tiga dok jetjet gymnast. Dah tua tua baru teringin. Nasib baik tulang lembut semua.

Kenalkan, photographer on duty untuk KalongKangahKachik.

And then semua kemas kemas barang and gerak nak pi makan bihun sup kat Pasar Malam Teluk Bahang. Sedangkan makanan belambak tak habis. SETONIROJIM sekoq sekoq. Dah kemas siap, usung la makanan semua pi kat kereta. Dah sampai kereta, bubuh barang semua. Tunggu Min reverse kereta. Mana boleh tunggu saja. Mesti ada benda nak buat punya.

Haaaaaaaa. HAHAHA xD

Ni ha, kat Petronas. Sementara TUNGGU makcik makcik tu pi toilet berejam. Makcik makcik tu adat ah masuk toilet, tak keluaq keluaq dah. Hahaha xD 

Lepas tu, boh minyak. And then straight to Teluk Bahang we go. Tak tak. Tak straight. Bertengkaq dulu. Takut pasar malam dah tutup, nak makan tang mana blablabla. And then sampai Teluk Bahang, semua pi serang kedai bihun sup tu. Macam tak makan setahun lagaknya. Hahaha. Sementara tunggu makcik tu serve bihun, kami pi jalanjalan pusing pasar malam. (kami memang tak suka buang masa) Hahahahah xD And then makan. Pastu Kalong pun balik rumah dia terus since rumah dia kat tepi tu ja. Pastu kat kereta, sebelum balik tu, hakak Min kita lapaq sandwich tapi malas nak sapu sendiri. 

Kita pun tolong la buat bagi dia. Muahahaha adik yang baik ni.

Pastu terus gerak balik. Dari Teluk Bahang straight pi Tanjung Bunga, hantaq aku. And yeah. I really enjoy the few hours getaway with them. xD Mekaseh ye hakak hakak semua. Melayan kerenah aku dan sebagainya. Erm erm. Nanti raya kita jumpa lagi eh. Or maybe sebelum pi Perlis nanti, aku melawat hampa kat tempat kerja. Hm. Dihnya. Emo angat. Macam lah nak pi jauh. Perlis je pun. Kan? Je pun. Hmm. Jauh ah jugak en. K dah dah. Lagi banyak aku melalut lagi sedih jadinya.

Payung gambo hakak hakak ni sikit :*

I LOVE YOU PWINCESS :*

Terima kasih untuk semua. From the very first time till now. Walaupun mulamula dulu tak ngam. Tapi sekarang semua macam terlebih ngam plak aku rasa. Hahaha xD Semua dah tau perangai sorang sorang macam mana. Yang kuat sentap, yang suka beletiaq, yang cengey macam mak rimau, yang macam macam. Lepas ni takdak ah nak mengulaq, nak ambik EL, nak ambik UL, nak pening cari tarikh, semua sebab nak lunch sekali, nak sambut birthday sesama, nak keluaq sekali. Ok lah nak pi teriak bawah katil. BYE !

by,
nourshazana

Thursday, 7 May 2015

saja.

Assalamualaikum. Hi.

Dah lama tak menulis. Erm erm. Taktau macam mana nak start pun. Nothing to share, so jarang ah nak update blog. Tambah pulak nowadays ada Twitter lah apa lah. Semua update kat sana je kan. Amboih 'je' nuhh. Hahaha xD K hambar. Erm. Kk lets start.

Okay. Erm.

Okay okay serious.

Pasal further kan. Haaa, aku apply matriks, upnm, uitm. Masa result matriks keluaq tu, aku dah agak dah aku memang tak dapat. Tapi check jugak en. Dan. Memang tak dapat lah. Pastu check result UPNM pulak, dok harap sangatsangat dapat ah. Tengoktengok tak dapat. Pergh ! Dia punya frust tu sampai gemuk jugak ah. Harihari kedaqah nasik lemak. Hahaha x'D Paihtu lamalama boleh move on ah sikitsikit en. Paihtu result Form6 plak keluaq. Takmau pun dapat sebab tau dah, suah. Gagah pi la check pi la. Tengoktengok dapat. So, 5hb haritu, which is kemarin dulu, gigih la mangkit awai nak pi daftar form6. Ingatkan daftar jaaa, rupanya dah start sekolah dah pun T_T Ksedih.

So, Imma Form 6 student now xD Tak happy pun. Until Day 2, I still can't make up nak ambik subjek apa, nak masuk kelas apa, nak jadi apa.

Pastu 6hb, which is yesterday. Result UPU keluaq ! I really really really hope aku dapat. Aaaannnndddd. AKU DAPAT ! Diploma Pengurusan Ladang. Okay. I know it sounds boring or whatever it is. At first, aku ingat nak go on dengan Form6 sebab I don't know apa aku nak buat if aku ambik kos tu. And then, aku pun start buat survey about it. Pastu add sorang akak ni yang ambik kos ni, tanya everything dekat dia. It sounds pretty interesting to me. Sebab ada aktiviti luar. Takdak la terperuk dalam kelas ja en. BOSAN OKAY ! Tapi still 50 50 nak terima tawaran ni atau nak go on dengan STPM. Tapi semangat tu more to nak terima lah.

And then, I get to know yang Adam pun dulu belajar ladang. And sekarang dia kerja ladang. Mulalah perasaan nak ambik kos ladang ni membuakbuak en. Adam cakap dia dah lepas diploma and degree. Kawankawan pun banyak suruh terima ja. Ada jugak yang tidak menyokong. Well, pemikiran manusia berbeza. Dan itulah yang membuatkan aku yang suka mintak pendapat dekat semua manusia ni rasa lebih susah nak buat keputusan. So, at last aku ikut kepala aku jugak. Haha xD

So, I decided to go for it. Sebab nak buat Form 6 ni, orang orang yang rajin boleh ah. Aku ni tak pernah rajin pun. Gumana en. Memang takleh go on dah. Pastu, tak semua Kampus ada kos ni. Yang ada, kat Melaka, Pahang, Perlis, Sabah, Sarawak. Aku harap sangat dapat kat Melaka ah. HehehehehxD Okayokay. Dah habis cerita pasai ni. Nak cerita lain plak. Cerita sedih lak.

'Ulorh yaya ni dok buat cerita sedih pedia plak dah'

HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA xD

Weh, bila dah masuk alam baru ni. Rasa sedih tau nak kena tinggai membe mua. Dah ah baru ja nak bersama balik, dah nak terpisah pulak en. Mau tak sedih. Betaun punya terpisah. Bulan 12 2014 haritu baru nak jumpa balik. nyet nyet nyet nyet. Nak spend time sekali mua. Lani dah masuk fasa baru dah. Ish ish. Cepat ngat masa berlalu en. Pasni dah takdak dah laaa macamacam semua. Ermmm.

Kalau dak, awai bulan t keluaq sekali. Paihtu dah takdak dah sebab takleh cuti sama dah. Kalau dak harihari lunch dinner samasama. Hari hari. Bila form6 start, dah jarang dah. Sabtu Ahad ja nak dapat rasa semua. Takpa la jugak en, at least seminggu sekali. Lani, dapat Uitm lak. Apa pun takdak dah pasni. Plan nak pi cuti sesama semua tak jadi. Hm. Sedihnya. Pasni kalau aku jumpa apapa yang aku rasa cantik and taktau nak pilih yang mana satu, aku nak tanya sapa? Kalau hujung bulan, duit aku habis sebab awai bulan asyik kedaqah and perabeh duit beli benda merepek, sapa nak sapot makan minum aku? Kalau aku rasa nak buat sesi luahan perasaan malamalam, sapa nak ada masa nak dengaq dah? Masingmasing dah busy dah pasni. Kalau aku boring, aku nak kacau sapa pasni? Kalau aku terlalu bahagia on certain day, aku nak bisingbising and buat sapa rasa aku annoying gila? Kalau aku tak suka nak pi manamana sorangsorang, sapa nak teman aku? Kalau aku bosan, aku nak buat lawak bodoh, sapa nak dengaq? Sapa nak gelak kat lawak bodoh aku? Sapa nak gelak kat lawak hambar aku? Pastu kalau semua busy sembang, tetiba aku mencelah, semua ignore aku. HAHA x'D Sapa nak buat krik krik kan aku bila aku tanya soalan yang sama banyak kali? Sapa nak suap aku makan bila aku nak rasa makanan hampa? Sapa nak layan aku macam aku paling kecik sekali walaupun act macam paling matured. Sapa nak gelak kuatkuat dengan aku bila benda tu lawak gila babi sampai taktau cover gelak walaupun depan mamat hensem. Pastu semua menyesai gelak centu sebab kompom kena reject on the spot. Hahahha x'D Sapa nak buatbuat tak kenai aku bila aku tetiba gelak sorangsorang bila aku ada masalah? Sapa nak teman aku tapau makanan and lepak kat tembok tepi pantai and dengaq cerita aku yang penuh emosi? Sapa nak teman aku makan nasik lemak setiap kali aku ngidam sik lemak tu? Sapa nak marah aku bila aku cakap terlalu kuat kadangkadang? Sapa nak tegoq suara loudspeaker aku? :(

Sedihnya. Tak sanggup nak tulis panjangpanjang lagi. T_T

by,
nourshazana