Tuesday, 6 August 2013

Setelah Sekian Lama

Assalamualaikum pembuka kata kepada blog yang dah berkulat. Bhaha xD Al maklum lah sudah berkurun tak update. Muahahha xD

Last update pasai minah krek + mereng + sewel dan yang sewaktu dengannya. Haha. Sapa lagi kalau bukan Puan Emylia a.k.a Itik Tak Comel. Cerita harini pun ada kena mengena dengan dia gak arrr. Bahhaha xD Entah apa yang aq merepek meraban panjang lebaq kat sini.

Hari ini, lima haribulan lapan dua ribu tiga belas. Rosmariana Emylia Binti Roshidi kembali ke Pulau Pinang. wiwiwiwiwiiiwiwiwi ^^ Sukenye iteww. Tiba-tiba je minah gelong ni call aq time aq tengah semangat membeli belah. Eceh ayat. Bahha xD Rupanya Si Itik nak mai bukak posa kat rumah aq. Yeay xD Gumbira tak terasa dohh. Haha xD Dan dia pun datang ke rumah aq. *takyah cerita detail sangat ah kan*

Beberapa jam kemudian....

Puan Emy tiba dirumah gua. Yeay xD Walaupun sampai rumah pukul lapan lebih. Takpe lah. Syukur Alhamdulillah selamat sampai ke destinasi. (: Selesai bukak posa. Sembang punya sembang. Sembang punya sembang. Sembang punya sembang. Berapa kali punya sembang aq pun taktau lah kan. Dah selesai sembang menyembang.

Misi bermulaaa....

Bhahahha xD Misi buat kuih tak raya. ^^ Syiokkk giler wokk ! Mulamula buat 'chocolate chunk'. Nama seperti yang tertera di kotak. Bhaha xD Biasalah kan, kami bukan pro.


Haaa, yang ni masa tengah mix adunan.


Ni lepas mix. Macam gini lah rupenyeee. Bhaha xD





Yang ni pulokksss biase lerr, bila dah ada balance tu, main ratah ar pulak. Sodaappp wokk !



Yeayyyy ! Dah sedia nak masuk membakar diri. xD


Bila nampak macam kosong kosong *lagu kosong-najwa latif* kami pun tambah lah benda alah tuu. Warna warni di Aidilfitri lah katakan. Bahahha xD

Okay, selesai 'chocolate chunk' Kami buat tat nanas puloksss. Fuyoooo ~ Puan Emy mula lah feeling nak bukak kedai kuih raya. Mimpi je lahh ~



Inilah hasilnyaaa ~ Omey ann.? 

Fuhhhh ~ Selesai.. Pukul dua pagi baru siap. Yeay xD Sodaaappp wok ! 
Akhir kata, silalah cuba buat kuih raya anda sendiri. Jimat wokk ! Kbye.