Thursday, 4 April 2013

Rosmariana Emylia Roshidi


Assalamualaikum.
Hmmm, masa form 1 kita mula kenal. Kita mula rapat. Masa form 2 kita mula rapat macam gila. Hmmm. Rehat sekali, makan sekali, bergaduh sekali, main sekali, tidur sekali, semua pun sekali kot. Hmm. Ingat tak masa tu hampa mai rumah aku. Hmm. Rindu nyaaaaa saat saat indah itu. Hmm. Lepas tu hujung tahun, kita dah tk cakap atas sebab yang tertentu. Hmmm. Lepas tu form 3, bila aku pi sekolah baru aku tau hng dh pindah. Hmm. Sedihnya. Tkpa lah. Aku pun pindah jugak masa bulan 3 tu. Bila dh form 4. Kita baru mula rapat balik. MULA NAK RAPAT BALIK. Tapi sekarang, jadi macam ni pulak. Kita kena berpisah. Hmm. Sedihnya wehhh. Sedih sangat dok baca tweet hng semua. Hmmm. Menangis aku baca tweet hng. Hmm. 


Rosmariana Emylia Binti Roshidi. Hng ingat tak ni.? Ingat tak masa ni.? Hmmm. Aku rindu masa ni. Arrrggghhhh ! T__T Weh, aku sayang hang sangat. Nanti hng kat sana, jangan lupa aku. Hmmmm. Tk boleh ar nak teruskan menulis ni. Ayaq mata nk keluaq ja. Hmmm. WEH ! AKU SAYANG HANG ! (': Aku tak tau kenapa hng kena tinggal aku macam ni. Aku baru ja seronok bila kita mula nak rapat balik. Haritu kita keluaq pi Gurney dengan Haida. Weh, aku seronok sangat masa tu. Taktau pulak tu first and last aku keluaq dengan hng. Hmmm. Kita plan nk keluaq lagi Sabtu ni. Aku dok buat Haida jeles. Hmm. Tapi sekarang. Hmmm. Apa yang aku dapat. Hng nak tinggal aku. Perlu ka hng pi sana.? Tak payah lah pi ! Haisssyyyy. 



Weh, hng tau kan. Hng manusia yang paling banyak simpan rahsia aku selepas Udin. Hmmm. Maknanya hng perempuan yang paling banyak simpan rahsia aku. Hmmm. Semua cerita aku, semua hng tau. Hmmm. Hng mai rumah aku. Aku pi rumah hng. Family aku kenai hng. Family hng kenai aku. Hmm. Hng tdoq rumah aku. Aku tdoq rumah hng. Kita gelak macam orang gila. Menangis aku bila cerita kisah hidup aku dekat hng. Hng pujuk aku. Hmm. Sumpah aku rindu semua tu. Hmmm. Kita pun dah tak rapat since form2 tu. Tapi sekarang bila kita mula nak rapat balik. Kenapa perlu jadi macam ni.? Kenapa.? Hmmmm. Bila aku pkiaq balik, mesti rasa macam nak menangis. Hmmm. Sedih sangatsangat weh. Hmmmm. 

Mungkin ada orang akan cakap aku tk patut pon sedih lebih lebih. Benda, kita bukanlah rapat mana pun. Tapi, still. Aku dah anggap hng macam kakak aku sendiri. Macam adik aku sendiri. Hmmm. Dh macam darah daging aku lah senang cakap kan. Hmm. Sumpah aku sayang hang sangat weh. T___T Aku tak tau kenapa aku rasa sedih sangat bila hng nak pi. Hmmm. Aku taktau.! Hng banyak bagi nasihat kat aku. Hng banyak tolong aku. Hng yang banyak ada dengan aku. Hmmm. Kiranya hng perempuan yang banyak ada dngn aku masa kita still dekat sggs. Hmmm. And I really miss those moment we spent together. Hmmm. 

Tadi pi bf, jumpa hng. Ingat nak lepak ngn hng. Tngok2 ada kakak hng. Lepak skali ngn hampa dua. Best. Lepak kat mcd. Lepas tu naik bus p kat cc kakak hng sorang lagi tu. Lepak kat sana. Teman hng buat skype. Hmm. Nanti kita skype sesama ehh (: Hehe. Best lepak ngan hampa semua tadi. Hmm. Lepas lepak kat cc. Kami jalan pi makan. Hmm. Ros lah nak makan sangat dekat kedai mat siam dia tu. Aku makan nasik goreng daging merah dengan limau ais. Ros makan nasik goreng ayam kunyit dengan teh ais. Kakak tasha kesayangan dia tu pulak makan sup daging dengan milo ais. Hmm. Ros belanja. Thanks sayang (: Hehe. Lepas habis makan. Kami jalan, pi hantaq kakak tu sampai kat rumah dia. And then, singgah rumah ros. Lepas tu, dia hantaq aku pi dekat bus stop. Dok kat depan tu. Ingat nak ambik gambaq ka pa ka. Battery pulak low la apa la. Hmm. Takdak pun gambaq dengan makcik tu. Hmmm. Takpa lah. 

Weh, nanti kat sana jangan lupa aku tau. Hmm. Entah lah. Sedih sangat. Dah la masa kat cc tu, kakak tu peluk ros. Lepas tu ayaq mata kakak tu dah nak turun dah. Aku tau dia tahan. Hmmm. Aku pun tahan ja la ann. Sedih gila babi. Hmmm. Apa boleh buat. Semua tu keputusan mak dia ann. Hmmm. Dah lah tiba tiba. Takpa lah. Mungkin ada hikmah dia ann. Sapa tau. Setiap apa yang berlaku kan ada kebaikan dia sendiri. Hmm. 

Okay lah. Sampai sini ja lah cerita aku kali ni kan. Tak sanggup dah nak cerita panjangpanjang. Mau bengkak mata aku seminggu. Haha xD Byebye. Aku rindu Ros. ! Hmmmm. Weh, aku sayang hang tau (':