Tuesday, 6 August 2013

Setelah Sekian Lama

Assalamualaikum pembuka kata kepada blog yang dah berkulat. Bhaha xD Al maklum lah sudah berkurun tak update. Muahahha xD

Last update pasai minah krek + mereng + sewel dan yang sewaktu dengannya. Haha. Sapa lagi kalau bukan Puan Emylia a.k.a Itik Tak Comel. Cerita harini pun ada kena mengena dengan dia gak arrr. Bahhaha xD Entah apa yang aq merepek meraban panjang lebaq kat sini.

Hari ini, lima haribulan lapan dua ribu tiga belas. Rosmariana Emylia Binti Roshidi kembali ke Pulau Pinang. wiwiwiwiwiiiwiwiwi ^^ Sukenye iteww. Tiba-tiba je minah gelong ni call aq time aq tengah semangat membeli belah. Eceh ayat. Bahha xD Rupanya Si Itik nak mai bukak posa kat rumah aq. Yeay xD Gumbira tak terasa dohh. Haha xD Dan dia pun datang ke rumah aq. *takyah cerita detail sangat ah kan*

Beberapa jam kemudian....

Puan Emy tiba dirumah gua. Yeay xD Walaupun sampai rumah pukul lapan lebih. Takpe lah. Syukur Alhamdulillah selamat sampai ke destinasi. (: Selesai bukak posa. Sembang punya sembang. Sembang punya sembang. Sembang punya sembang. Berapa kali punya sembang aq pun taktau lah kan. Dah selesai sembang menyembang.

Misi bermulaaa....

Bhahahha xD Misi buat kuih tak raya. ^^ Syiokkk giler wokk ! Mulamula buat 'chocolate chunk'. Nama seperti yang tertera di kotak. Bhaha xD Biasalah kan, kami bukan pro.


Haaa, yang ni masa tengah mix adunan.


Ni lepas mix. Macam gini lah rupenyeee. Bhaha xD





Yang ni pulokksss biase lerr, bila dah ada balance tu, main ratah ar pulak. Sodaappp wokk !



Yeayyyy ! Dah sedia nak masuk membakar diri. xD


Bila nampak macam kosong kosong *lagu kosong-najwa latif* kami pun tambah lah benda alah tuu. Warna warni di Aidilfitri lah katakan. Bahahha xD

Okay, selesai 'chocolate chunk' Kami buat tat nanas puloksss. Fuyoooo ~ Puan Emy mula lah feeling nak bukak kedai kuih raya. Mimpi je lahh ~



Inilah hasilnyaaa ~ Omey ann.? 

Fuhhhh ~ Selesai.. Pukul dua pagi baru siap. Yeay xD Sodaaappp wok ! 
Akhir kata, silalah cuba buat kuih raya anda sendiri. Jimat wokk ! Kbye. 



Thursday, 4 April 2013

Rosmariana Emylia Roshidi


Assalamualaikum.
Hmmm, masa form 1 kita mula kenal. Kita mula rapat. Masa form 2 kita mula rapat macam gila. Hmmm. Rehat sekali, makan sekali, bergaduh sekali, main sekali, tidur sekali, semua pun sekali kot. Hmm. Ingat tak masa tu hampa mai rumah aku. Hmm. Rindu nyaaaaa saat saat indah itu. Hmm. Lepas tu hujung tahun, kita dah tk cakap atas sebab yang tertentu. Hmmm. Lepas tu form 3, bila aku pi sekolah baru aku tau hng dh pindah. Hmm. Sedihnya. Tkpa lah. Aku pun pindah jugak masa bulan 3 tu. Bila dh form 4. Kita baru mula rapat balik. MULA NAK RAPAT BALIK. Tapi sekarang, jadi macam ni pulak. Kita kena berpisah. Hmm. Sedihnya wehhh. Sedih sangat dok baca tweet hng semua. Hmmm. Menangis aku baca tweet hng. Hmm. 


Rosmariana Emylia Binti Roshidi. Hng ingat tak ni.? Ingat tak masa ni.? Hmmm. Aku rindu masa ni. Arrrggghhhh ! T__T Weh, aku sayang hang sangat. Nanti hng kat sana, jangan lupa aku. Hmmmm. Tk boleh ar nak teruskan menulis ni. Ayaq mata nk keluaq ja. Hmmm. WEH ! AKU SAYANG HANG ! (': Aku tak tau kenapa hng kena tinggal aku macam ni. Aku baru ja seronok bila kita mula nak rapat balik. Haritu kita keluaq pi Gurney dengan Haida. Weh, aku seronok sangat masa tu. Taktau pulak tu first and last aku keluaq dengan hng. Hmmm. Kita plan nk keluaq lagi Sabtu ni. Aku dok buat Haida jeles. Hmm. Tapi sekarang. Hmmm. Apa yang aku dapat. Hng nak tinggal aku. Perlu ka hng pi sana.? Tak payah lah pi ! Haisssyyyy. 



Weh, hng tau kan. Hng manusia yang paling banyak simpan rahsia aku selepas Udin. Hmmm. Maknanya hng perempuan yang paling banyak simpan rahsia aku. Hmmm. Semua cerita aku, semua hng tau. Hmmm. Hng mai rumah aku. Aku pi rumah hng. Family aku kenai hng. Family hng kenai aku. Hmm. Hng tdoq rumah aku. Aku tdoq rumah hng. Kita gelak macam orang gila. Menangis aku bila cerita kisah hidup aku dekat hng. Hng pujuk aku. Hmm. Sumpah aku rindu semua tu. Hmmm. Kita pun dah tak rapat since form2 tu. Tapi sekarang bila kita mula nak rapat balik. Kenapa perlu jadi macam ni.? Kenapa.? Hmmmm. Bila aku pkiaq balik, mesti rasa macam nak menangis. Hmmm. Sedih sangatsangat weh. Hmmmm. 

Mungkin ada orang akan cakap aku tk patut pon sedih lebih lebih. Benda, kita bukanlah rapat mana pun. Tapi, still. Aku dah anggap hng macam kakak aku sendiri. Macam adik aku sendiri. Hmmm. Dh macam darah daging aku lah senang cakap kan. Hmm. Sumpah aku sayang hang sangat weh. T___T Aku tak tau kenapa aku rasa sedih sangat bila hng nak pi. Hmmm. Aku taktau.! Hng banyak bagi nasihat kat aku. Hng banyak tolong aku. Hng yang banyak ada dengan aku. Hmmm. Kiranya hng perempuan yang banyak ada dngn aku masa kita still dekat sggs. Hmmm. And I really miss those moment we spent together. Hmmm. 

Tadi pi bf, jumpa hng. Ingat nak lepak ngn hng. Tngok2 ada kakak hng. Lepak skali ngn hampa dua. Best. Lepak kat mcd. Lepas tu naik bus p kat cc kakak hng sorang lagi tu. Lepak kat sana. Teman hng buat skype. Hmm. Nanti kita skype sesama ehh (: Hehe. Best lepak ngan hampa semua tadi. Hmm. Lepas lepak kat cc. Kami jalan pi makan. Hmm. Ros lah nak makan sangat dekat kedai mat siam dia tu. Aku makan nasik goreng daging merah dengan limau ais. Ros makan nasik goreng ayam kunyit dengan teh ais. Kakak tasha kesayangan dia tu pulak makan sup daging dengan milo ais. Hmm. Ros belanja. Thanks sayang (: Hehe. Lepas habis makan. Kami jalan, pi hantaq kakak tu sampai kat rumah dia. And then, singgah rumah ros. Lepas tu, dia hantaq aku pi dekat bus stop. Dok kat depan tu. Ingat nak ambik gambaq ka pa ka. Battery pulak low la apa la. Hmm. Takdak pun gambaq dengan makcik tu. Hmmm. Takpa lah. 

Weh, nanti kat sana jangan lupa aku tau. Hmm. Entah lah. Sedih sangat. Dah la masa kat cc tu, kakak tu peluk ros. Lepas tu ayaq mata kakak tu dah nak turun dah. Aku tau dia tahan. Hmmm. Aku pun tahan ja la ann. Sedih gila babi. Hmmm. Apa boleh buat. Semua tu keputusan mak dia ann. Hmmm. Dah lah tiba tiba. Takpa lah. Mungkin ada hikmah dia ann. Sapa tau. Setiap apa yang berlaku kan ada kebaikan dia sendiri. Hmm. 

Okay lah. Sampai sini ja lah cerita aku kali ni kan. Tak sanggup dah nak cerita panjangpanjang. Mau bengkak mata aku seminggu. Haha xD Byebye. Aku rindu Ros. ! Hmmmm. Weh, aku sayang hang tau (':

Thursday, 28 March 2013

I L I K E Y O U


I like you and I know why
I like you because you are a good person to like.
I like you because when I tell you something special, you know its special
And you remember it long, long time.
You say, "Remember when you told me something special?"
And both of us remember.

When I think something is important
You think it's important too.
We have good ideas
When I say something funny, you laugh
I think I'm funny and you think I'm funny too.
Hah-Hah-Hah ~ !

I like you because you know where I'm ticklish
And you don't tickle me there except just a little tiny bit sometimes.
But if you do, then I know where to tickle you too.

You know how to be silly
That's why I like you
Boy are you ever silly
I never met anybody sillier than me till I met you.
I like you because you know when it's time to stop being silly
Maybe day after after tomorrow
Maybe never
Too late, it's a quarter past silly.

Sometimes we don't say a word.
We snurkle under fences
We spy secret places
If I am a goofus on the roofus hollering my head off
You are one too.

If I pretend I am drowning, you pretend you are saving me.
If I am getting ready to pop a paper bag
then you are getting ready to jump.
H O O R A Y ~ !

That's because you really like me
You really like me, don't you?
And I really like you back
And you like me back and I like you back
And that's the way we keep on going every day

If you go away, then I go away too.
Or if I stay home, you send me a postcard
You don't just say "Well see you around sometime, bye"
I like you because of that.
If I go away, I send you postcard too.
And I like you because if we go away together,
And we are in Grand Central Station
And if I get lost
Then you are the one that is yelling for me.

And I like you because when I am feeling sad
You don't always cheer me up right away.
Sometimes it is better to be sad.
You can't stand the others being googly and gaggly every single minute
You want to think about things
It takes time.

I like you because if I am mad at you
Then you are mad at me too.
It's awful when the other person isn't.
They are nice and hoo-hoo
You could just punch then in the nose.

I like you because if I think I am going to throw up
Then you are really sorry
You don't just pretend you are busy looking at the birdies and all that
You say, maybe it was something you ate
You say, the thing happened to me one time
And the same thing did

If you find four-leaf clovers, you give me one
If I find four, I give you two
If we only find three, we keep on looking
Sometimes we have good luck, and sometimes we don't.



If I break my arm, and if you break your arm too
Then it's fun to have a broken arm.
I tell you about mine, you tell me about yours
We are both sorry.
We write our names and draw pictures
We show everybody and they wish they had a broken arm too.



I like you because I don't know why but
Eveything that happens is nicer with you
I can't remember when I didn't like you
It must have been lonesome then.

I like you because because because
I forget why I like you but I do.
So many reasons.
On the 4th of July I like you because it's the 4th of July
On the 5th of July, I like you too.
If you and I had some drums and some horns and some horses
If we had some hats and some flags and some fire engines
We could be a HOLIDAY
We could be a CELEBRATION
We could be a WHOLE PARADE
See what I mean?

Even if it was the 999th of July
Even if it was August
Even if it was way down at the bottom of November
Even if it was no place particular in January
I would go on choosing you
And you would go on choosing me
Over and over again
That's how it would happen every time.

I don't know why
I guess I don't know why I really like you
Why do I like you.?
I guess I just like you
I guess I just like you because I like you. 
by Sandol Stoddard Warburg.

Thursday, 28 February 2013

k e t a w a dan k e c e w a

Ketawa ini
Ketawa ini bukan dari hati
Hati ku sepi
Tak mungkin ketawa lagi
Ketawa tadi
Sekadar menghiburkan diri
Tapi semua tidak menjadi
Hati ku tetap begini.
Mengapa harus terjadi
Kisah kita di dalam diari
Tidak berganjak dari memori
PERGI PERGI PERGI
Jangan terus di sini
Tidak mahu kecewa lagi
Oleh janji yang dimungkiri.
Detik ini,
Tidak mungkin ku percaya lagi
Apa jua kata janji
Agar tidak k e c e w a lagi.

Wednesday, 27 February 2013

keliru.

Hidup ku keliru
Sentiasa dibebani masalah
Sentiasa berhadapan dugaan
Pergi satu datang yang lain
Hidup ku keliru
Harus sentiasa membuat pilihan
Selalu pula tersalah pilih
HIDUP KU KELIRU
Didatangi kecewa
Dikecewakan dan mengecewakan
k e c e w a  berharap
Aku tidak pandai
Menjaga hati apa lagi memahami
Sentiasa salah sentiasa silap
Dicaci maki berkali
Hinanya rasa setiap kali
Terasa ingin membawa diri
Pergi tak lagi kembali
Selamat tinggal pilu di hati
Usah kembali menginap di sini
Maaf, tak mampu bertahan
Terpaksa juga ku turut hati
Sekian lama memendam rasa
Sudah berat bertan
Tak mampu ku tahan lagi
Ku mohon ampun dari semua.

Aku tak mampu bertahan lagi.